Thee

60 soorten thee, los of in zakjes

Vind je het heerlijk om de intensere smaak van allerlei theesoorten te proeven, dan kies je het beste voor losse thee. Kies je voor gemakkelijk dan hebben we een aantal theesoorten in zakjes. Er zijn verschillende soorten thee: zwart, groen, rooibos en gearomatiseerde thee.

 

60 soorten thee, los of in zakjes

Vind je het heerlijk om de intensere smaak van allerlei theesoorten te proeven, dan kies je het beste voor losse thee. Kies je voor gemakkelijk dan hebben we een aantal theesoorten in zakjes. Er zijn verschillende soorten thee:  zwart, groen, rooibos en gearomatiseerde thee.

Zwarte thee

Zwarte thee heeft de kleur doordat de theeblaadjes tijdens het droogproces oxideren en daardoor zwart worden. De smaak wordt daardoor ook intenser. Voorbeelden van zwarte thee zijn de rookachtige Lapsang Souchon of Darjeeling. Ook de populaire Earl Grey is een zwarte theesoort.

Groene Thee

Bij de productie van Groene thee is het belangrijk dat de thee niet oxideert, daardoor behouden de blaadjes de groen/gele kleur, en zo ook de thee. Soorten die je bij C’est Bon kunt kopen zijn: Assam, Sencha en Chunmee.

Witte thee

Thee in zijn meest pure vorm. De nog jonge bladknoppen worden met de hand geplukt. Ze worden alleen maar gedroogd. De bladknoppen hebben een zilver-wit laagje dons, daarom ook witte thee.

C’est Bon heeft Pai Mu Tan, ‘witte champagne cassis’ en ‘het geheim van Toetanchamon’

Rooibos

Wist je dat Rooibos eigenlijk geen thee is? Het wordt namelijk gemaakt van de naalden en blaadjes van de Rooibosstruik, die groeit in Zuid-Afrika. Tijdens het productieproces kleuren de naaldjes rood, vandaar ook de naam. Je kunt kiezen uit de klassieke Rooibos, de jongere groene Rooibos of de iets zoetere Honeybush. Ook hebben we een paar gearomatiseerde varianten.

Gearomatiseerde thee

Thee met een toegevoegd lekker smaakje! Natuurlijke aroma’s zoals sinaasappel, chocolade of gember geven de thee een subtiele vleug, soms van de herfst, dan weer van de lente. Voorbeelden zijn: sinaasappel-Rooibos, van Gogh melange en Sunflower-cranberry.

Het perfecte kopje thee zetten

Het zetten van een lekkere pot Thee is niet moeilijk, op deze pagina zie je hoe je dat doet (hier link naar thee zetten op receptenpagina). Je hebt wel de goede gereedschappen nodig. Die verkopen we ook. In het assortiment van C’est Bon zitten theezettangen, lepels en zeefjes. Ook hebben we speciale papieren theezakjes waar je de losse thee in doet.