Noten

Versgebrande noten, elke dag!

In de winkel vind je een breed assortiment aan noten en pinda’s. Cashew’s, amandelen en walnoten ken je vast wel. Maar heb je ook al een keer macadamia’s gegeten? Pecan- of paranoten? Je kunt de noten ongebrand krijgen en een aantal soorten ook gebrand. Dat branden doen we zelf, elke dag weer. Zodat je zeker weet dat je de meest verse noten koopt.

Koudgeperst en op lage temperatuur

We gebruiken voor het brandproces arachide-olie (uit pinda’s gemaakt), die is plantaardig en koudgeperst. Zo blijven alle goede bestanddelen in de olie behouden. De noten worden op een relatief lage temperatuur gebrand zodat de vitamines en mineralen niet verloren gaan. Voor de smaak doen we een beetje zout op de gebrande noten, maar je kunt ook de ongezouten variant krijgen.

Spannende mixen

Als je één soort noten een beetje saai vindt kan je kiezen voor een lekkere mix. Die stellen we zelf samen; als je in de winkel bent vertellen we je graag over wat voor noten, kruiden en gedroogde vruchten er in de mixen zit. De cranberrymix bijvoorbeeld is lekker fris met een zuurtje. Omdat het een combinatie is van gedroogde cranberrys met gebrande macadamia’s, cashews, pecannoten en amandelen. Hij kan gezouten en ongezouten gegeten worden.

Eet elke dag een handjevol noten!

Het Voedingscentrum adviseert iedereen elke dag een handjevol noten te eten omdat ze zo goed zijn voor je gezondheid. Ze zijn toegevoegd aan de schijf van 5. Noten bevatten onder andere ijzer, vitamine E en B1, en een hele hoop mineralen die we elke dag nodig hebben. Ook beschermen de onverzadigde vetten in noten het lichaam tegen hart- en vaatziekten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht hebben. Voor vegetariërs en veganisten zijn noten essentieel, ze voegen de benodigde vitamines en mineralen aan hun dieet toe.

Allergisch?

Heb je een glutenallergie? Goed nieuws, dan kan je gewoon noten eten want ze zijn glutenvrij. Ben je allergisch voor noten en/of pinda’s? Dan heb je pech, want dan kan je ze het beste links laten liggen. Gelukkig heeft C’est Bon nog wel heel veel andere dingen waar je van kan genieten. Chocolade en bonbons bijvoorbeeld of gedroogde zuidvruchten en heerlijke zoutjes.