Pasta van Evert Jan en Annemiek

Pasta met bloemkool, blauwschimmelkaas en walnoten. Gerecht voor 4 personen

Dit gerecht heb ik een keer gegeten bij mijn goede vriendin Annemiek. Hij is overheerlijk en heel gemakkelijk te maken, binnen 10 minuten staat het eten op tafel. De versie van Evert Jan is zonder spekjes, die van Annemiek met.

 

Bereiden

  1. Breng water aan de kook voor de pasta. Kijk hoe lang die moet koken, zorg dat de pasta beetgaar is. Het maken van de saus kost ongeveer 10 minuten. Stem daar het begin van het koken van de pasta op af.
  2. Doe de olijfolie in een wok of braadpan. Fruit eerst de uitjes tot ze glazig zijn en voeg de bloemkoolroosjes toe. Roerbak de roosjes een paar minuten, ze moeten nog flink wat ‘beet’ hebben.
  3. Doe de spekblokjes zonder olie of boter in een koekepan en bak ze op middelhoog vuur. Geregeld omroeren. De spekjes moeten lekker knapperig zijn.
  4. Doe de room en de blauwschimmelkaas in stukjes erbij en laat de kaas smelten in de room. Blijf goed roeren. Als de saus te dik is voeg dan nog wat room toe. Laat een paar minuten sudderen op een klein vuurtje. Voeg peper en misschien wat zout toe.
  5. Giet de pasta af in een vergiet en laat uitlekken. Voeg hem toe aan de saus. Haal de pan van het vuur en voeg de walnoten en kruiden toe (en eventueel de spekjes). Voorzichtig omscheppen en op tafel zetten.
  6. Eet smakelijk.

Ingrediënten

  • Scheut olijfolie
  • 350 gram gedroogde pasta of 500 gram verse(dat is wel het lekkerste!)
  • 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 2 uitjes, gesnipperd of in ringen
  • 200 gram blauwschimmelkaas (mag ook meer als je pittiger wil) bijvoorbeeld gorgonzola
  • 125 ml Kookroom
  • Peper en zout
  • Flink wat gedroogde walnoten in stukken! (minimaal 2 flinke handen vol)
  • Kruiden naar keuze, bijvoorbeeld peterselie, tijm
  • Eventueel 125 gram uitgebakken gerookte spekblokjes voor de vleesliefhebbers

Cashews in je roerbak

Wal- of andere noten in je salade